AVTORICA

DR. EVA ŠKOBALJ

Dr. Eva Škobalj je rojena leta 1967 v Mariboru, kjer danes tudi živi in dela. Zaposlena je na Prvi gimnaziji v Mariboru kot profesorica španskega jezika. Po končani srednji šoli je nadaljevala študij na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je študirala etnologijo in španski jezik. Leta 2004 je opravila magisterij na področju kulturne antropologije in leta 2012 je pridobila znanstven naziv doktorice znanosti na oddelku za romanske jezike.

Sočasno je aktivna na številnih drugih področjih. Poleg knjige Čuječnost in vzgoja, je napisala še tri knjige. Čarobno pletivo in Vrtnar sta pravljici za otroke in odrasle, v knjigi Svetnik pa so zbrane kratke zgodbe. Hkrati je bila pogosto prisotna z različnimi članki v časopisih in revijah.

Organizirala je nekaj pomembnih dogodkov v Sloveniji, kot je obisk Dalajlame leta 2010 Mariboru in bila pobudnica obiska dr. Mohammeda Yunusa v Sloveniji. Pripravila in vodila je mladinski mednarodni festival gledaliških skupin v španščini, na katerem se je predstavila tudi kot avtorica gledališke igre v španščini. Aktivna je tudi na področju organiziranja in vodenja kulturnih dogodkov ter humanitarnih dejavnosti.

S predstavitvami in referati sodeluje na mednarodnih konferencah predvsem na področju inovativnih pristopov v izobraževanju. Organizira predavanja, seminarje in delavnice za mladino, starše in učitelje na temo urjenja čuječnosti, reševanja konfliktov v razredu, kolektivu in v domačem okolju.

Kot neutrudna popotnica je na številnih potovanjih po vseh kontinentih nabirala znanje in spoznavala svet. V osebnem življenju je predana mama dvema otrokoma in soproga.

S prof. Mohammedom Yunusom, Nobelovim nagrajencem za mir (2006) in pionirjem mikro kreditov.

Na obisku pri Vaclavu Havlu.